Vormen van letselschade
Letselschade kan zich in veel verschillende vormen voordoen. U kunt hierbij denken aan bijvoorbeeld:
- nekklachten,
- whiplashgerelateerde klachten,
- fracturen,
- gebitsschade,
- hersenbeschadiging,
- hoofdwonden,
- kneuzingen,
- schaafwonden,
- littekens,
- brandwonden,
- rugletsel,
- psychisch letsel.
Oorzaken van letselschade
Letselschade door een verkeersongeval
In het verkeer kunt u bij een verkeersongeval betrokken raken, als automobilst (denk bijvoorbeeld aan een achteropaanrijding), maar ook op de fiets, brommer of scooter en als voetganger. Als u daar zelf geen schuld aan hebt, kunt u (de verzekeraar van) de tegenpartij aansprakelijk stellen. Ook bij relatief licht letsel of bij letsel met tijdelijke gevolgen kan recht op schadevergoeding bestaan. Wij helpen u graag bij het vergoed krijgen van elke schade als gevolg van het ongeval.
Letselschade door een bedrijfsongeval
Een werkgever moet zijn werknemers zo goed mogelijk tegen alle mogelijke risico’s beschermen. Doet hij dit niet en raakt u tijdens uw werk gewond, dan hebt u recht op schadevergoeding. Dit is wettelijk zo geregeld. Wij kunnen in zo’n geval voor uw belangen opkomen.
Letselschade door een incident in het openbaar vervoer
Als een buschauffeur of een machinist plotseling moet remmen, gebeurt er misschien geen verkeerongeval, maar kunt u toch letsel oplopen. Ook tijdens het in- en uitstappen of door het rijgedrag van de chauffeur kan letselschade ontstaan. Wij kunnen dan voor u nagaan of u recht op een schadevergoeding hebt. De vervoersmaatschappij moet er immers voor zorgen dat u veilig kunt reizen.
Letselschade door dieren
De eigenaar van een dier is in beginsel aansprakelijk voor de schade die door het dier wordt aangericht. Letsel als gevolg van een beet of een trap valt daar ook onder. Wij helpen u graag bij het vergoed krijgen van alle schade die daardoor wordt veroorzaakt.
PRAKTIJKEN
Verkeersongeval
Bedrijfsongeval